Saturday, 14 June 2014

How To Train Your Dragon 2 Review

Hey ya,
Assalamualaikum :)

Last night my classmates and I went to watch How to train your dragon 2 at MBO Citta Mall. It's worthy to watch this movie.




If you watch the first one, you will know how good the movie will be. it's much better from the first one. Many things happen that u can't expected. Full of laughter of cause. 

Hiccup explore the world by riding toothless. Then he discover a new world and makes him to know what had happened there. Then he know about a man name Drago. The man who build a dragon army. 

How-to-Train-Your-Dragon-2-International-Poster-slice

In his way to stop Drago. He find someone. Someone who really similar to him. A war start between Drago and them. Drago also have an Alpha, which can control all the dragon. The Alpha also control toothless. It makes toothless forget about Hiccups. Drago stole Toothless from Hiccup. 

Then another war happened at the Berk. Drago again orders Toothless to kill Hiccup, but Hiccup succeeds in disenchanting Toothless. Toothless defend Hiccup and also all the villagers. He defeat the Alpha, and he win. Toothless become a new Alpha after that. 

Till then,
Assalamualaikum
Photobucket

Friday, 6 June 2014

Maleficent review


                                                


In the name of Allah the most merciful and most loving.


I already watched Maleficient with my friend. Memang enjoy tengok cerita tu memandangkan aku pun die hard fan Disney. Trailer mcm asyik perang je kan? tapi sebenarnye tak de lah perang sangat pun. This movie pun tak cliche.


Cantiknya Angelina Jolie! Makeup dia amazing betul. Nampak tulang pipi macam timbul. Aku paling suka kepak dia. awesome gila kalau ada kepak besar macam dia tu. Boleh terbang pergi memana je. Seronok! 


Here you are, Princess Aurora. Sangat cantik kan! Masa kecik she is so adorable. rasa nak gigit je pipi dia.

Okay let us start review for this movie.

Maleficient stay in a place that separated from human world. one day a boy come. Maleficient sungguh baik hati. She like a queen in her world. KIra Maleficient ni paling kuat lah antara fairy lain. Then masa dia dapat tahu ada a boy come into her world. Dia datang tengok. And dia start berkenalan dengan that boy name Stefan. They get know each other until fall in love. But Stefan tak muncul dah selepas tu. Everyday Maleficient will wait for Stefan at their place.

                     

One day, world Maleficient kena serang dengan human. Maleficient hampir membunuh King. Tapi sebab Maleficent baik hati, dia lepaskan King tu. King sangat tidak puas hati dengan Maleficent. Jadi dia menyuruh sesiapa membunuh Maleficent and sebagai ganjaran akan menjadi raja selepas dia mati. Stefan memang nak jadi raja. Jadi dia cuba pergi membunuh Maleficent. Tetapi Stefan tak sampai hati. So, Stefan potong kepak Maleficent sebagai bukti yang dia telah membunuh Maleficient. Sejak itu Maleficient menjadi cruel kepada semua.



Stefan menjadi king. Maleficent tahu Stefan akan dapat anak. Maleficent datang masa hari untuk menyambut kelahiran Princess Aurora. Seperti kita semua tahu. Maleficent curse Princess Aurora.  Bla bla bla bla. Tak payah cerita because we all know. But!!!!!!!!!!! wait guys. Lepas Princess Aurora kene curse, cerita memang sangat lain dari apa yang kita selalu baca.  

                         

Princess Aurora stay with her fairy god mothers. Sangat comel okay time tu. Then rasanya aku tak boleh nak cerita part seterusnya. Nanti u guys tak surprise. I keep the next part for you guys tengok sendiri. 

Selamat menonton.

Till then,
Assalamualaikum :)





Photobucket

Wednesday, 4 June 2014

Good deeds



In the name of Allah the most merciful and most loving.

Assalamualaikum

Let’s talk about good deeds.   If we do a good deed once, sometimes we will be rewarded on that time. Sometimes we won't know when we will be rewarded. It depends on our fate. But good deeds really can make a human happy. I say this based on my experience. I am not saying that I always make good deeds, but when you see people smile because of us, it really can make you feel that they are very close to you.


I want to tell you a story. Yesterday, I gave a family a bag full of fries because it was almost 10 pm. We all had already started to clean up the kitchen.  I had to clean up the fryer and also the fries stand. They told me to throw the fries away. So, rather than having the fries being wasted, it’s better to give it to others. Then I packed the extra fries and give it to a family. In return, they helped me clear their table. Sometimes you will never expect what you will get in return.

Till then,

Assalamualaikum.
Photobucket

Thursday, 17 April 2014

Strength

Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang

Assalamualaikum

Entry kali ni nak cerita what is my strengths and also my weaknesses. weakness memang banyak sangat. Kalau nak tulis memang tak pernah habis lah. But strength ni. Susah nak cerita. Semua yang aku pandai buat semua average. Tak pun under average. Haihhhh. Orang lain ada je mesti hebat betul2 dalam satu field tu. But me?? Nadaaaaaa...



okay let's begin.


  • Education : Okay2 je. Xhebat pun.
  • Masak : Boleh lah setakat nak masak benda simple. Xde lah                           sampai tahap boleh jadi chef.
  • Melukis : Lukis benda biasa tu boleh lah. 
  • Sports : Semua bukan hebat pun. Setakat main suka2 je.
  • Communication : Memang xde bakat langsung.
  • Sing : Langsung xsedap.
  • Music : Satu apa pun tak pandai.



So, apa sebenarnye my strength ni? Yang hebat dari orang lain?? The answer is NOTHING. Because, I am a normal person, not extraordinary human. 

Until now, I am wondering. *sigh*

Till then,

Photobucket

Monday, 14 April 2014

Addicted to this!

Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani

Assalamualaikum.

Today nak cite my new favourite fast food lepas aku boikot mcd and kfc. Dulu kalau pegi mcd mesti beli fillet o fish. Benda wajib. Tapi sebab dah nak boikot, control lahh perasaan sikit. 

so so so!

Nilah benda wajib aku makan every week.



Gambar advertisement memang superb lahh. Tapi kalau betul2 tak delah mcm ni. Tapi stay rasa memang sedapppppp! Tengah cerita ni pun boleh tertelan air liur rasa. Hahaha.  Lapaq WOPPER JR.

Till then,
Still lapaq WOPPER JR even dah makan dua hari ni. *sigh*
Photobucket

Wednesday, 9 April 2014

Hidup ini

Dengan nama Allah yg Maha Pemurah lagi Maha Penyayang

Assalamualaikum everyone.

So rindu nak tulis kat sini. Actually banyak je bande nak tulis. Tapi malas nak bukak. 

Hidup ni sangat confuse kan? Hidup ni sangat susah. Memang sangat susah. Hidup ni banyak masalah. Hidup ni satu perjalanan yang sangat panjang dan penuh dengan duri dan persimpangan. Banyak benda jadi and terpaksa kita hadapi. Kadang2 rasa putus asa. Tapi ingat!



Bersangka baiklah dengan Allah kerana dia Maha Penyayang kepada setiap hambanya.


Till then,


Photobucket

Monday, 6 January 2014

I'm on the next line

Hey ya,  

Semalam seharian,  hmmmm bkn seharian lah semalaman je.  Haaha. Duk google pasal all the online boutique.  Not bad jugak lah if ada online boutiquue sendiri. Modal pun less.  Seem aku pun minat menjahit,  just xde peluang nak pergi belajar je. Nampak memang senang,  tapi nak berjaya bukan mudah kan?  Tapi pape pun,  I'll put it as my goal. To stand with antara nama2 besar designer busana muslimah such as Dian Pelangi.  Aminnn.  




Seem there's sikit je online boutique utk baju muslimah especially jubah yang trendy and cantik.  Semalam I just found about less than 10 boutique jubah yg trendy and menepati citarasa remaja sekarang. One of it is cala qisya.  Siyes dengan warna pastel dia, mmg cantik.  

Pray for me. 

Till then, 
Assalamualaikum :) 

Photobucket